HAZIRAN 2017
"Her Zaman Yanınızdayız" Projesi Başladı
27 Ocak 2016

Develi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Develi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün katkılarıyla hayata geçirilen “Her Zaman Yanınızdayız” isimli sosyal sorumluluk projesi, çalışmalarına Mesleki Eğitim Merkezinde başladı.

Develi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Öğretmeni Gülsün Nergiz’in danışmanlığında yürütülen projede psikolojik danışman, psikolog, sosyolog, bayan ve erkek kuaförleri de görev almaktalar. Develi merkezde ve dış mahallelerinde (köyler) bulunan; yaşlı, yetim, yatalak ve bakıma muhtaç kimselerin düzenli olarak kişisel bakımlarının yapılacağı, onlara fiziksel ve ruhsal destek olunarak her daim yanlarında olunduğunun bilinmesi için hayata geçirilen proje kapsamında, Mesleki Eğitim Merkezinde saç kesim, kişisel hijyen gibi çalışmalar uzmanların gönüllükleri ve özverileriyle hayata geçti. . Develi Belediyesinin tesis ettiği ve giydirilmesinin yapıldığı araçla Mesleki Eğitim Merkezine getirilerek bakımları yapılan hemşerilerimiz yine aynı araçla evlerine götürüldü.

Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Abdurrahman Pınar ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Emin Akkuş’la birlikte çalışmaları yerinde görüp değerlendiren Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Bu projenin hayata geçirilmesi ile Develimiz güzel bir hizmete kavuşmuştur. Bizler bu toplumda yaşıyorsak ve hele de yönetici konumundaysak herkese sahip çıkmak zorundayız. Bu proje kapsamında Develimizdeki tespit ettiğimiz ve edilecek olan kendi kişisel bakımını yapamayacak durumdaki, yaşlı, engelli, yetim ve bakıma muhtaç hemşerilerimizin kişisel bakımları yapılmaya başlanmıştır. Ayrıca uzmanlar eşliğinde ruhsal destek de sağlanarak, hayata dair moral ve motivasyonlarını artırarak her zaman yanlarında olduklarımızı bilmelerini istiyoruz. Hava şartlarının düzelmesiyle birlikte dış mahallelerimizdeki hemşerilerimize de benzer çalışmalar götürülecektir. Gönüllülük esasına dayalı olan bu projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde emeği olan tüm kurum ve şahıslara tekrar teşekkür ediyorum” dedi.