NISAN 2017
"Develi, Kardeşine Sahip Çıktı!"
26 Ocak 2016

Develi Belediyesi ve Türk Kızılayı Develi Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Tırı” Hatay’ın Yayladağı İlçesine ulaşmak için yola çıktı.

“Haydi Develi Kardeşine Sahip Çık” sloganıyla yürütülen kampanyada temel besin malzemeleri başta olmak üzere, ayakkabı, battaniye, çocuk bezi ve giyim malzemeleri de olmak üzere bir tır dolusu yardım toplandı. Ayrıca 25.150 liralık da nakdi yardımın toplandığı kampanyanın sonunda yardım tırı dualarla uğurlandı. İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak’ın duasına amin diyen Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Türk Kızılayı Develi Şube Başkanı İsmail İzmirli, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve muhtarlar, büyük biz özveri ve gayretle toplanmış ve özenle istiflenip paketlenmiş olan yardımların sağ-salim, kazasız-belasız yerine ulaşması için dualar ettiler. Belediyeden oluşturulmuş bir ekibin de yardım tırına eskortluk edeceğini belirten Başkan Cabbar “Zulüm altında inleyen Bayırbucak Türkmen kardeşlerimizin yaralarını bir nebze olsun sarmak, yüzlerine bir tebessüm kondurmak için başlattığımız kampanyamızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Hemşerilerimizin burada göstermiş oldukları fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyor Rabbimden bu yapılan yardımların Türkmen kardeşlerimizin muzafferiyetine tebdil etmesini niyaz ediyorum. Kavli olarak yaptığımız dualarımızın yanında fiili olarak da yaptığımız bu duamızın Yüce Mevla tarafından kabulünü diliyor, yardım kampanyasına gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.