EYLÜL 2017
Grup Merkezi Ölçü Ayar Memurluğu Faaliyette
11 Ocak 2016

Vatandaşların alım satımda kullandığı ölçü ve tartı aletlerinin denetimlerini yapmak için beyanlarını veren işyerlerinin damga ve muayene işlemleri, Develi Belediyesi bünyesinde Grup Merkezi Belediye Ölçü ve Ayar Memurluğu kurularak hizmet vermeye başladı.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar Grup Merkezinin faaliyetleri ile ilgili olarak ‘’Ölçü Ayar Memurluğumuz, ilçemiz sınırları içinde vatandaşlarımıza hizmet vereceği gibi Grup Ölçü Ayar Memurluğuna bağlı Belediyeler olan Yahyalı,Yeşilhisar ve Tomarza ilçelerinde de hizmet verecektir. Bu üç İlçe Belediyesi’nde her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene, ayar ve damgalarının yapılması, beyannamelerin verilmesi işlemleri belediyemiz bünyesinde Grup Merkezi Belediye Ölçü ve Ayar Memurluğu tarafından yürütülecektir’’ açıklamalarında bulundu.

Develi Belediyesi Ölçü ve Ayar Memurluğu tarafından yazılı açıklamayla 3516 Sayılı ‘’Ölçüler ve Ayar Kanunun 9.maddesinde Ticari Amaçla Kullanılan, Ölçü ve Ölçü Aletlerinin periyodik muayenelerinin iki yılda bir yaptırılmasının zorunlu’’ olduğu hatırlatılarak Periyodik muayene müracaatlarının 4 Ocak 2016 tarihinde başlayıp 29 Şubat 2016 tarihine kadar yapılacağı belirtildi.

‘Periyodik muayene için zamanında müracaat etmeyenler hakkında, daha sonra müracaat etmiş olsalar dahi, damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanım fiilinden dolayı 3516 sayılı Kanun hükümlerine göre idari ve cezai işlem uygulanır.’