HAZIRAN 2017
Develi Belediyesinden Şiir Şöleni
27 Aralık 2015

Develi Belediyesi, Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Yoğunburç Şairlerini Mustafa Aksu Kültür Merkezinde konuk ederek Develililere şiir dolu bir gece yaşattı.

Sunuculuğunu Asuman Yiğitoğlu’nun yaptığı şiir programında, Ahmet Karaca, Bekir Oğuzbaşaran Duran Tamer, Ferhat Arslan, Halit Belgeli, İsmail Adil Şahin, Köksal Akçalı, Mustafa Acar, Mustafa Yıldız, Şeyhmuz Çiçek, Yusuf Doğdu, Yüksel Kalkan ve Malik Şahin yazmış oldukları şiirleri sunarlarken, sazı ve sözüyle de Aşık Ozanoğlu onlara eşlik etti.

Program sonrasında kısa bir konuşma yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Söz üstadı Seyrani’nin torunları olan bizler yine söz ehli olan sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Söz sanatlarının en üst basamağı olan şiir, yüreğimize değsin, bize kim olduğumuzu, bize biz olduğumuzu hatırlatsın istedik. Seyrani’nin deyimiyle imaret eylemek için böyle bir organizasyon tertipledik. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu ve benzeri kültür-sanat etkinliklerimiz devam edecektir. Öncelikle Yoğunburç Şairleri Derneğinden gelen şair ve ozanlarımıza ve böylesine güzel bir organizasyonda bizi yalnız bırakmayan siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyor, şiir tadında bir hayat yaşamanızı temenni ediyorum” dedi. Program sonunda Başkan Cabbar şiir dolu bir gece yaşattıkları için şair ve ozanlara teşekkür belgesi takdim etti.