EKIM 2017
Basın Bildirisi
18 Aralık 2015

Bir süredir bazı yerel medya organlarında İlçemiz Yeni Mahalle Elbiz Parkı karşısında bulunan 8 ada 9 nolu imar planımızda ticari konut alanı olan arsa üzerine verilen inşaat ruhsatı ile ilgili olarak “arsanın kısa bir süre önce el değiştirdiği ve bu değişim sonucu inşaata başlandığı”, ilgili arsada sondaj su kuyusunun bulunduğu ve kuyu sahibi Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ yetkililerinden görüş alınmadan ruhsatın verildiği iddia edilmiştir. Ayrıca ilgili alanın ruhsatının verilmeden önce “Belediye Meclis gündemine getirilmediği” yönünde iddialar atılmak sureti ile kamuoyunda olumsuz algı oluşturmak amaçlı yayınlar ve söylemler yapılmaktadır. Bu doğrultuda Belediyemiz tarafından kamuoyunu doğru bilgilendirme adına aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

Öncelikle ilgili yerin yeni el değiştirdiği yönündeki iddiaların gerçekle ilgisinin bulunmadığı ve buranın 07-08-2000 tarihinden beri aynı kişi adına kayıtlı olduğu resmi tapu kayıtları ile sabittir. Yani iddia edildiği gibi bir el değiştirme söz konusu değildir.

Yine arsa üzerinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ kurumuna ait su sondaj kuyusunun bulunduğu ve bu durumun bu arsaya inşaat yapılmasına engel bir durum olduğu ve KASKİ’den görüş alınmadığı yönünde iddiaların da gerçekle ilgisi yoktur. Şöyle ki ilgili arsa sahibi Belediyemize 2015 yılı içerisinde ruhsat başvurusu yapmış belediyemiz ilgili şahsa, arsada KASKİ kurumuna ait su kuyusunun olduğu ve o kurumun uygun görüşü olması gerektiği aksi halde ruhsatın verilemeyeceği resmi olarak tebliğ edilmiştir. Belediyemiz konuyu KASKİ sormuş, KASKİ gerekli inceleme ve araştırma sonucunda 01-06-2015 tarih 1890 sayılı yazı ile söz konusu taşınmazda inşaat yapılmasının ve inşaat ruhsatı verilmesinin bir sakıncasının olmadığı ve ilgili inşaatın kesinlikle içme suyumuza zarar vermeyeceği ve inşaat ruhsatının verilmesinin uygun olduğu yönündeki rapor resmi yazı ile tarafımıza bildirilmiştir. Belediyemiz ilgili kurumdan gelen bu rapor doğrultusunda ruhsat vermiştir.

Ayrıca yine basında çıkan MHP İlçe Başkanı Sayın Adnan Köksal’ın ilgili yerin inşaat ruhsatının meclis kararı ile verilmesi gerekirken mecliste gündemine alınmadığı sözleri ise tam bir hayal kırıklığıdır. Çünkü ülkemizde kanunen inşaat ruhsatları, planlı alanlar tip imar yönetmeliğine göre Belediye İmar Müdürlüklerince verilmektedir. Yine yasalar gereği belediye meclisinin görevleri arasında inşaatlara ruhsat vermek gibi bir görevi bulunmamaktadır. İnşaat ruhsatının nasıl ve ne şekilde düzenlendiği ile ilgili bilgi sahibi olmadan halkımıza yanıltıcı bilgi vermesi art niyetli bir açıklamadır. MHP İlçe Başkanı açıklama yapmadan önce, partisine mensup Belediye Meclis Üyelerinden gerekli bilgiler alınsa idi, göreve başladığımız andan bugüne kadar verilen inşaat ruhsatlarının hiçbirinin meclis gündemine gelmediği bilinmiş olurdu. Bu ve benzeri “çamur at izi kalsın” tarzı muhalif ve çabalar, yürüdüğümüz hizmet yolunda bizleri durduramayacaktır.

“Halka hizmet Hakka hizmet” anlayışı ile çıktığımız bu hizmet yolunda her yaptığımız işin Rabbimizin rızasına ve kanunlara uygun olması hassasiyetini hiçbir zaman unutmadan her zamankinden daha fazla güç ve enerji ile yolumuza devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Selam ve dua ile.