EKIM 2017
İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası Kutlamaları
10 Aralık 2015

10 Aralık 1966 yılında Evrensel İnsan Hakları Bildirgesinin yayınlanmasında dolayı İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kutlamaları Develi Milli Eğitim Müdürlüğünce İMKB Fen Lisesi tarafından Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapıldı.

İlçe Protokolünün de katıldığı programa öğrencilerden ve halktan da katılım yoğundu. Program girişinde öğrenciler misafirlere İnsan Hakları maddelerinin yazılı olduğu kağıtlar hediye etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan program daha sonra “İnsanlar Kardeştir” temalı kliple devam etti. İl Müftüsü Şahin Güven ise “İslam’a Göre İnsan Hakları” konulu bir konuşma yaptı. İnsan Hakları konulu sokak röportajının gösterimi ve İnsan Hakları ile ilgili bilgilendirme sunumunun ardından “Acı” isimli şiir seslendirildi. Programın sonunda ise afiş, şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerini İlçe Kaymakamı Harun Başıbüyük, İlçe Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu ve Belediye Başkanı Mehmet Cabbar verdi. İlçe protokolü programın sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Başkan Cabbar böylesine anlamlı bir günde emek harcayarak güzel bir program hazırladıkları için İMKB Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine teşekkürlerini iletti.