MAYıS 2017
Sigara ve Madde Bağımlılığı Seminerine Yoğun İlgi
2 Aralık 2015

Develi Belediyesi ve Kayseri Memorial Hastanesinin ortaklaşa düzenlediği sağlık seminerleri kapsamında son olarak “Sigara ve Madde Bağımlılığı” ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın da katıldığı seminer, Memeorial Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ş. Murat Apaydın’ın etkili sunumu ve çarpıcı tespitleriyle büyük ilgi topladı. Öğrencilerin de yoğun olarak katıldığı seminerde Dr. Apaydın “Buradaki herkes sigaranın zararlarının neler olduğunu çok iyi bilmekte; bu sebeple ben daha çok bilmediğiniz ve dikkat edilmeyen gerçekler üzerinde durmak istiyorum” diyerek tütün üreticilerinin üretim politikalarını üzerinde durdu. “Üreticilerin: biz sigara içme özgürlüğünü zenci, fakir ve salaklara bıraktık” sözüne dikkat çeken ve sigara üretiminde kullandıkları amonyak kimyasının vücutta bıraktığı onulmaz etkilere değinen Dr. Apaydın’ın özlü ve etkili sunumu dinleyicilerin oldukça dikkatini çekti. Sunumun ardından sorulara cevap veren Dr. Apaydın’a Başkan Cabbar da böylesine önemli bir konuyu etkili bir şekilde sunduğu için teşekkürlerini ileterek, sağlık seminerlerinin belirli periyodlarla devam edeceğini belirtti.