HAZIRAN 2017
Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneğinden Başkan Cabbar'a Ziyaret
1 Aralık 2015

Doğu Türkistan’da Çin zulmünden Kayseri’ye yerleşen soydaşlarımızın kurmuş olduğu Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ı makamında ziyaret etti. Son dönemde Kayseri’ye gelen toplamda 140 kişilik heyetten ve Doğu Türkistan’da yaşanan son gelişmeleri anlatan Uygurtürk, “En son gelen 140 kişilik kardeşimize Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla Türkçe eğitimi verilmiş olup ayrıca şehre adaptasyon için çeşitli sosyal faaliyetler de düzenlenmektedir. Başta Türkiye yönetimine ve özelde Kayserili kardeşlerimize göstermiş oldukları yakınlıktan ve diğergamlıklarından ötürü teşekkür ederim” dedi. Başkan Cabbar’da Doğu Türkistan’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek “Doğu Türkistan’daki vahşet ve soykırım bizleri derinden yaralamaktadır. Orada yaşanan zulüm maalesef ki Suriye’den yahut Gazze’de yaşanan vahşetten maalesef ki farksızdır. Bu hususta üzerimize düşen ne varsa her daim yanınızda olacağız” diyerek desteklerini dile getirdi.