AĞUSTOS 2017
Develide Öğretmenler Günü Kutlaması
24 Kasım 2015

Yurdun dört bir tarafında olduğu gibi 24 Kasım Öğretmenler Günü Develide’de çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başlayan program daha sonra Ayşe-Yahya-Fatma Kocatürk Kız Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’nin Mustafa Aksu Kültür Merkezinde hazırladığı programla devam etti.

İlçe protokolünün de katıldığı programa Develideki öğretmenler ve öğrenciler de büyük ilgi gösterdi. Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başlanan programda daha sonra okul öğrencileri tarafından şiirler okundu. Türk Tarih Kurumunun hazırlamış olduğu “Öğretmenlere Vefa” isimli belgeselin ardından okul öğretmenleri ve öğrenciler tarafından Öğretmenler Günü ile ilgili oratoryo gösterisi yapıldı. Öğretmenelr Günü ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini ilçe protokolünün ellerinden aldılar. Program, Develide görev yapan stajyer öğretmenlerin yemin töreniyle son buldu. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar böylesine anlamlı bir günde böylesine güzel bir program hazırladıkları için öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek “Öğretmenlerin, öğretmek gibi ulvi bir mesleği icra etmelerinden dolayı yerleri başta taçtır” dedi.