ARALıK 2017
Doğalgaz Erciyes'te
16 Kasım 2015

Doğalgazın Develi hattı doğrultusunda Erciyes Dağı Master Projesi’ne değer katacak Erciyes Dağı oteller Bölgesi’ne çevre dostu doğalgaz arzını sağladı.

Erciyes Dağı Oteller Bölgesi’nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Kaymakamları ve Başkanları, Kayseri-Gaz Genel Müdürü, Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı, otel işletme sahipleri ve Erciyes Esnafı katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Erciyes A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı “2005’ten itibaren Büyükşehir Belediye’mizin başlatmış olduğu belki de dünyada tek olan Erciyes Master Planı ile Erciyes’imiz çok farklı bir görünüme kavuştu. Bu uğurda da Devletimizin ve Büyükşehir Belediyemiz takdire şayan bir çaba sarf ediyorlar. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan sayın başkanlığımızın önderliğinde Erciyes’i dünya çapında bir kayak merkezi yapmak için elinden gelen gayreti gösteriyor. Dünyada belki örnekleri var ama böylesine zor bir noktada Erciyes’e doğalgazın gelmesi kullanılması ve işletmecilerimizin hizmetine sunulması herhalde çok rastlanılan bir örnek değil” dedi.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Develiye gelmesi için başlanan doğalgaz hattının Erciyes zirvesine ulaşması bizleri memnun etmiştir. Çalışmalar sonucunda bu yıl doğalgaz kullanmaya başlayacak olan Develimize ulaşması için gerekli olan bir adım daha başarı ile tamamlanmıştır. İnşallah Develi bu kış doğalgazı kullanacaktır” dedi.