NISAN 2017
75 Yıl Öncenin Depremi Anıtlaştırıldı
13 Kasım 2015

21 Şubat 1940 yılında meydana gelen ve 37 kişinin ölümü 22 kişinin yaralanması ve 530 binanın da yıkılmasına sebebiyet veren Develi Depremi Develi Belediyesi tarafından Büyüleğen Mevkiinde anıtlaştırıldı.

Depremin 75. yılı olması dolayısıyla Şubat Ayı içerisinde İstanbul Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleşen Develi Depremini Anma Konferansına katılan ve sunumu esnasında hem Develi halkının depreme karşı duyarlılığını artırmak hem de vefaat edenleri anmak adına bir anıt yaptırılacağını belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Soysallı-Çayırözü mahalleleri arasında bulunan Büyüleğen Mevkiinde yapımı tamamlanan anıtı yerinde inceledi. “Develinin tarihinde önemli bir yeri olan deprem hadisesini hatırlamak ve vefaat eden geçmişlerimizi yad etmek adına yapılan anıt, çevre düzenlemesi ve ışıklandırılmasının ardından tamamlanmış olacaktır” diyerek depremde yaşamını yitirenlere tekrar Allah’tan rahmet dileyerek böyle bir hadisenin yaşanmaması için temennilerde bulundu.