EKIM 2017
Develide 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni
10 Kasım 2015

Yurdumuzun dört bir tarafında olduğu gibi İlçemiz Develide de 10 Kasım Atatürk'ün ebedi hayata intikalinin 77. Yılı törenlerle anıldı. Atatürk büstüne çelenklerin bırakılmasıyla başlayan anma töreni saat 9:05'te sirenlerin çalınmasıyla birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Mustafa Aksu Kültür Merkezinde devam etti. Pembe Cesarettin Kocatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı programda Atatürk’le ilgili çok sayıda şiir ve nesir okundu. Program Atatürk ile ilgili oratoryonun sunulmasıyla sona erdi. Başkan Cabbar böylesine anlamlı bir günde güzel bir organizasyon yaptıkları için öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti. Program sonrasında ilçe protokolü Başkan Cabbar’ın makamında bir araya gelerek hasbihal etti.