TEMMUZ 2017
Seyrani kampüsüne Eğitim Bloğu İmza Töreni Yapıldı
4 Kasım 2015

Hayırsever Mehmet-Fatma Türkan ve oğulları Yusuf Palamut ailesi Erciyes Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ile birlikte hazırlanan olan proje ile Erciyes Üniversitesi Develi Seyrani Kampüs alanına Ahmet Hamdi Ayan tarafından yaptırılan 3. Eğitim Bloğu Binası’nın yarım kalan kısmını inşaa ederek, Erciyes Üniversitesi’ne bağışlayacağı binanın protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Mehmet Niyazi Ayan ve Mehmet Palamut Eğitim Bloğu adı verilecek olan binanın protokol imza töreni Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, Kayseri Milletvekili Develili hemşerimiz Sami Dedeoğlu, Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Seyrani Eğitim Vakfı Başkanı Suat Köylüoğlu, Belediye meclis üyeleri ve oda temsilcileri de katıldı. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen İmza Töreni’nde hayırseverler binanın en kısa zamanda bitirilerek teslim edileceğini söyledi. İmzanın atılmasının ardından konuşan Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır ise, “İnşallah bundan sonraki imzalarımızın ilki Seyrani Üniversitesi adına olacak. Bir şehrin çehresinin değişebilmesi için, kültürünün değişebilmesi için, yaşam tarzının değişebilmesi için mutlak suretle orada bir üniversite olması gerekir. Bir üniversite olmadan orada bu değişimleri yapamazsınız. Altyapı, fiziki mekan ve ulaşım olarak da Develi bunu hak ediyor” diye konuştu. Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu ise eğitime yapılan her yatırımın Allah’ın katında çok makbul olduğunu, bunu kendi hayatında da müşahede ettiğini belirterek, “Develililer olarak bizler gece gündüz demeden çalışacağız ve Seyrani Üniversitemizi Develimize kavuşturacağız” dedi. Kaymakam Başıbüyük ise Develi için böylesine anlamlı bir organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnunyeti dile getirerek “İnşallah Develimiz için Seyrani Üniversitesinin açılışında da bir araya geliriz” dedi. Hayırsever Palamut Ailesine teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan Başkan Cabbar “Bir hayal ile yola çıktık, bu uğurda tüm Develi olarak omuz omuza vererek kampüsümüzü bu aşamaya getirdik. Seyrani Üniversitesi olma yolunda kat ettiğimiz hedefimize bugün çok daha fazla yaklaşmış durumdayız. İnşallah en kısa zamanda Seyrani Üniversitesi’ni Develimize kazandırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız” dedi ve son olarak üniversite olmak yolundaki kararlılığını göstermek adına “Seyrani Üniversitesi ya kurulacak! Ya kurulacak!” dedi.

Hayırsever Palamut Ailesi ve beraberindeki Develi Heyeti program sonunda Kayseri Vali Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret ederek sevinçlerini paylaştı. Vali Düzgün, Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu’nun da katıldığı ziyarette, Hayırsever Palamut Ailesi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hayırlarından dolayı tebrik etti. Ziyarette, Erciyes Üniversitesi’nin gelişimine işaret eden ve bu gelişimde Develi Seyrani Kampüsü’nün önemini vurgulayan Vali Düzgün, Develi Seyrani Kampüsü’nün de hayırseverlerle birlikte büyük bir gelişim yaşadığına dikkati çekerek, “Develili hayırseverlerimiz eğitim bloklarının yapımını üstlenerek kampus alanının gelişimine katkıda bulunmuşlardır. Hayırseverimiz Mehmet Palamut ile kıymetli eşleri Fatma Türkan Palamut ve oğulları Yusuf Palamut birlikte örnek ve anlamlı bir karara imza atarak yarım kalan 3. Eğitim Bloğunun inşasını üstlendiler. Bu davranışlarından dolayı kendilerini tebrik ediyor, yaptıracakları eğitim yuvasının da hem üniversitemiz hem şehrimiz hem de memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu kadar eğitim fedaisi olan Develimizin en kısa sürede Seyrani Üniversitesine kavuşmasını temenni ediyorum” dedi.