AĞUSTOS 2017
Develili Sinemaseverlere Müjde
21 Ekim 2015

Develi Belediyesi, Mustafa Aksu Kültür Merkezinde faaliyet gösterecek olan yeni sinema makinesini bünyesine kazandırdı. Öncesinde makaralı sistemle faaliyet gösteren sinema makinesi son dönemlerde gelişen teknoloji ile birlikte filmlerin 2D ve 3D olarak gösterime girmesinden dolayı faaliyet gösteremiyordu. 3D 4K Dijital Sinema Makinesi ve ekipmanlarının kurulumunun ardından, vizyondaki filmler Mustafa Aksu Kültür Merkezinde gösterime girerek Develili sinemaseverlerle buluşacak.

Yeni sinema makinesinin kurulmasıyla ilgili Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Daha önce makaralı sistem olan sinema makinemizi yeni gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve İlçemizdeki sinemaseverleri daha fazla bekletmemek adına yenileyerek 2D ve 3D filmleri oynatabilecek dijital sinema makinesini bünyemize kazandırmış bulunuyoruz. Kayseri merkez ve diğer ilçelerinde dahi olmayan son teknolojik sinema makinemizin Develimizin sosyo-kültürel hayatına önemli katkılar sunacağı kanaatindeyim. Develili sinemaseverlerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.