AĞUSTOS 2017
Lezzet Yolculuğu Programı Develide
6 Ekim 2015

Anadolu’nun geleneksel lezzetlerini, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri eşliğinde belgesel tadında bir programla Show TV’de ekranlarında yayınlanan Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu programının sunucusu Turgay Başyayla Kayseri’de gerçekleştirdiği çekimler kapsamında Develi’yi de ziyaret ederek Develi’nin lezzetlerini tanıttı.

Cıvıklı, cevizli, dolaz, ve mantının hazırlık safhasından, yapımına ve sonrasında servis edilmesine kadar detaylı bir şekilde tanıtan Başyayla ayrıca hoş sohbetiyle de lezzetlere lezzet kattı. Çekimler esnasında program ekibini ziyaret eden Başkan Cabbar Develi lezzetlerinin yanı sıra Develinin tarihi, kültürel ve coğrafi özellikleri hakkında bilgiler verdi. Başkan Cabbar’ın verdiği bilgilerden hareketle de Turgay Başyayla Develi için başlı başına bir program hazırlanması gerektiğini belirterek “Lezzetleri kadar tarihi ve coğrafi özelliği ve folklorik değerleri bu kadar fazla olan bir yerin kapsamlı bir program gerektirdiğini belirtti.” Başkan Cabbar “Develinin lezzetlerinin ülke genelinde tanıtımına vesile olmalarından dolayı burada olmanızdan ve sizlere mutfağımızı tanıtmaktan büyük mutluluk duyduk” diyerek en kısa sürede tekrar misafir etmek istediğini belirtti. Program sunucusu Turgay Başyayla da “Misafirperverliklerinden ötürü Başkan Cabbar’a ve bu hususta bizlere çekimlerimiz esnasında yardımcı olan herkese teşekkür ediyor, Develiyi daha yakından tanımak ve tanıtmak için en kısa süre zarfında görüşmeyi diliyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.