AĞUSTOS 2017
Şehitler Dua İle Anıldı
5 Ekim 2015

Develi Belediyesince tertip edilen Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Dursun Ali Erzincanlının sohbet ve naatlarıyla süslenen ve TV Kayseri televizyonundan canlı yayınlanan “Şehitlere Dua” programı Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük, Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Ak Parti Kayseri 7. sıra Milletvekili adayı, hayırsever iş adamı Sami Dedeoğlu, Sivil Toplum Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve Develi halkının yoğun katılımıyla Cumhuriyet Meydanında yapıldı.

Program yapımcısı hemşerimiz Fatma Beyza Gündoğan’ın sunduğu program, Adana Kuran-ı Kerim okuma birincisi Hacı Mehmet Tanç’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sözlerin en güzelinin dinlenmesinin ardından aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşının okundu. Programa ev sahipliği yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar selamlama konuşması yaptı. "Cennete giren hiç kimse dünyaya geri dönmek istemez, yeryüzünde olan her şey orada vardır. Ancak şehid böyle değil. O, mazhar olduğu ikramlar sebebiyle yeryüzüne dönüp on kere şehit olmayı temenni eder"Hadis-i Şerifini hatırlatarak sözlerine başlayan Başkan Cabbar konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bizler Rabbimizin bize beyanından biliyoruz ki şehitlerimiz ölü değil bizzat Allah tarafından rızıklandırırlar; onların rızıklandırılıyor oluşu onların bizlerden ayrı olduğu değil bizim onlarla beraber olduğumuz, onlarla beraber aynı havayı teneffüs ettiğimiz, onlarla hemhal olduğumuz anlamına gelir. Bizler, onlarla olan bu birlikteliğimizi daha iyi kavramak, onların can verdikleri değerleri daha iyi anlamak, mukaddesatımıza, birliğimize ve beraberliğimize daha sıkı sarılmak için tertip ettiğimiz bu programın amacına uygun şekilde geçmesini temenni ediyor, şehitlerimizin makamlarının ali olmasını niyaz ediyorum” diyerek programın öneminde ve amacından bahseden bir konuşma yaptı.

Başkan Cabbar’ın konuşmasının ardından söz üstadı Dursun Ali Erzincanlı Develililere adeta saadet asrını tekrar yaşattı. “Faran Dağlarında Açan Sevgili”, “Kırk Yaşındasın” ve “Bedir Aslanları” gibi gönülleri mest eden naatlarıyla ve sohbetiyle Develilileri Sevgili Peygamberimizin saadet iklimine götürdü. “Kardeşlik Semasının” ardından gönül fetheden sohbetleriyle tanınan Prof. Dr. Mustafa Karataş “şehit”, “şehadet”, “kardeşlik”, “fitne” ve “cihad” kavramları üzerinden unutulmaz, hafızalara kazınması gereken bir sohbet gerçekleştirdi. “İki Müminin gayrı meşru sınırlar içerisinde savaşmaları durumunda ölenin de öldürenin de ateş de olduğunu belirten hadisi şerifi hatırlatarak sözlerine başlayan Karataş “Müminler ayetin buyurduğu gibi ancak kardeştirler, bu sebeple müminler birbirlerine karşı munis kâfirlere karşı ise şedittirler. Müminler kendileri üzerinden oyunları fark edecek basirete sahip olmalı, kâfirlerin, münkirlerin ve müfsitlerin tuzaklarına düşmeme noktasında uyanık olmaları gerekmektedir” vurgusunu yaptı. 21 Temmuzda Adıyaman’da şehit düşen Develi’nin son şehidi Müsellim Ünal’ı ayrıca zikrederek dua eden Karataş, “Bu milletin mayası temizdir. Şimdiye kadar sağcı-solcu, alevi-sünni ayrışmalarının üstesinden gelmiş bu millet Kürt-Türk ayrışmasının da üstesinden gelecektir. Çünkü bu millet Müslüman bir millettir; bu sebeple Müslüman olan bu millet ırkçılığın şeytanın kirli bir oyunu olduğunu ve üstünlüğün ancak takva ile mümkün olacağını da çok iyi bilmektedir” diyerek yerli ve yabancı hainlerin Türkiye’deki hain planlarına dikkat çekti. Karataş “Şehitlere Dua” programının amacına uygun olarak Develililerin de amin diyerek niyaz da bulunduğu duasıyla sohbetini sonlandırdı. Programın sonunda Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük Adana Kuran-ı Kerim okuma birincisi Hacı Mehmet Tanç’a Kuran tilavetinden ötürü hediye takdim etti. Başkan Cabbar ise davete icabetlerinden ötürü Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Dursun Ali Erzincanlıya hediyelerde bulundu ve başka programlarda da bir araya gelmek istediğini belirtti. Adana’dan gelen misafirler ise Başkan Cabbar’a böylesine anlamlı bir program tertip ettiği için isminin yazılı olduğu el emeği olan bir isimlik takdim etti. Program, Develi protokolünün ve halkının davetlilerle hatıra fotoğrafları çektirmesinin ardından sona erdi.