NISAN 2017
Develi Belediyesinin Arefe Günü Çalışmaları
23 Eylül 2015

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar Arefe Günü hazırlıklarını yerinde görmek amacıyla hayvan kesim yerini ziyaret etti. Ardından hayvan pazarında pazarcı ve müşterilerle hasbihal eden Başkan Cabbar, yapılan pazarlıklara da aracı olup müşteri ve esnaf arasında hakemlik yaptı. Develide bulunan mezarlıkları da ziyaret eden Başkan Cabbar “Arefe günleri İlçemiz halkının mezarlıklara ziyaret günü olması dolayısıyla oluşabilecek aksaklıkları gidermek ve halkımıza ikramlarda bulunmak için ekiplerimizi görevlendirmiş bulunuyoruz. Allaha yakınlığın bir ifadesi olan Kurban ibadetinin Hem Develimiz de hem de yurdumuzun dört bir köşesinde huzur içerisinde eda edilebilmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyor, Bayramın birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında Develideki mezarlıkların çevre düzenlemesini yapan Develi Belediyesine bağlı ekipler; Arefe Günü dolayısıyla da mezarlıkları ziyarete gelen Develi halkına şekerlemeler ikram edip ayrıca, kurbanlarını sağlıklı kesme amacıyla hazırlanmış kitapçığın da dağıtımını yaptı. Ekipler ayrıca ilçe halkının hijyenik bir şekilde kurban kesmeleri için hayvan kesme yeri olarak kullanılacak olan sebze-meyve halk pazarına çeşmeler de yaptı. Mezarlıklarda hizmet veren ekipler, içinden geçilen zor zamanlardan ve terör olaylarından dolayı Türk Bayraklı tişörtler giyerek birlik mesajı verdiler.