MAYıS 2017
Gaziler Günü Kutlaması
19 Eylül 2015

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasını müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallık rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle bugün gaziler günü olarak kutlanmaktadır.

Aynı gün diğer bir deyimle "Kahramanlık Günü" olarak da kutlanmaktadır. Yerel kurtuluş günleri de gazilerimiz ve kahramanlarımız için birer anma günüdür. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmak, savaş arkadaşları gazilerimize hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmak amacıyla Develi Cumhuriyet Meydanında Gaziler Günü kutlandı. İlçe protokolünün hazır bulunduğu alanda, öncelikle Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Sonrasında Develi Askerlik Şubesi Başkanı Ütğm. Yasin Demiralp Gaziler Günü’nün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı ve sonrasında “Savaşan Gazi” isimli şiirin okunmasından sonra program sona erdi. Programdan sonra Cumhuriyet Meydanında bulunan Develililerle hasbihal eden Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develili gazilerle çay muhabbeti yaptı. Gaziliğin ömür boyu taşınan bir şeref olduğunu belirten Başkan Cabbar “Bugün burada gazilerimizi anmak için toplandık. Onlar, şehitlerimizin en yakın arkadaşı olmaları dolayısıyla onlara olan saygımız ve hürmetimiz hiç bitmeyecektir” diyerek gazilikle olan duygu ve düşüncelerini dile getirdi.