ARALıK 2017
Görme Engelli Şampiyondan Belediyemize Ziyaret
8 Eylül 2015

İlçemiz Çataloluk Mahallesinde doğup büyüyen B1 Görme Engelliler Milli Futbolcusu Abdullah Sümer isimli milli sporcumuz Develi Belediyesini ziyaret ederek, son Avrupa Şampiyonu olmalarının sevincini Başkan Yardımcısı Mustafa Temur’la birlikte paylaştı.

Görme Engelliler Milli Futbol Takımı, İngiltere’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nın finalinde Rusya’yı 1-0 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği Görme Engelliler Federasyonu bünyesinde bulunan Görme Engelliler Milli Takımı, Hereford kentinde düzenlenen organizasyonun finalinde Rusya’yı 1-0 mağlup etti. Milli takım, A Grubu maçlarında Almanya ile 0-0 berabere kalmış, Polonya’yı 6-0, İtalya’yı 3-0 yenmiş, İngiltere’ye 2-1 mağlup olmuştu. Grubu 12 puanlı İngiltere’nin ardından 7 puanla ikinci sırada tamamlayan ve yarı finalde B Grubu’nun lideri İspanya ile karşılaşan ay-yıldızlılar, rakibini 2-0 yenerek finale yükselmişti. Görme Engelliler Milli Takımı, finale kalma başarısı göstererek, 2016’da Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenecek paralimpik oyunlarında mücadele etme hakkı kazanmıştı.

Başkan Yardımcısı Temur “Kayseri’den yalnızca hemşerimiz Abdullah Sümer’in katıldığı Milli takımın bu başarısından dolayı Abdullah kardeşimizi ve diğer sporcularımızı tebrik ediyor, bizleri orada başarıyla temsil edip Develimizin ismini duyurduğu için de Abdullah kardeşimize başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca bundan sonraki turnuvalarda da başarılarının katlanarak devam etmesini, ülkemizi ve Develimizi en iyi şekilde temsil etmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” açıklamalarında bulundu.