ARALıK 2017
Develideki Kurumlar Çocuk İstismarı İçin Toplandı
2 Eylül 2015

Develide bulunan resmi kurumlar çocuk istismarının engellenmesi için Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük’ün öncülüğünde Kaymakamlık binasında bir araya geldi.

“Çocuk İstismarının Önlenmesi”, “Çocukların Bulunduğu Sağlıksız Ve Riskli Ortamların Tespiti Ve Bu Ortamlardan Uzak Kalmalarının Sağlanması”, “Madde Bağımlılığı Ve Suça Sürüklenen Çocuklar” ve “Aile İçi Şiddet” gibi konuların ele alındığı istişare toplantısına Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü katılarak alınabilecek önlemler uzun uzadıya konuşuldu. Resmi kurumlarla birlikte Develi halkına da nasıl bir sorumluluğun düştüğünü konuşan kurum müdürleri, yapılan toplantılardan alınan kararların en kısa sürede raporlaştırılarak hareket planının hazırlanacağını belirtti. Toplantıya katılan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha sağlıklı bir ortamda büyümesi ve yaşadıkları problemlerin aşılabilmesi için yaptığımız toplantının başarılı bir şekilde geçmiştir. Öncülüğünden dolayı Kaymakamımız Harun Başıbüyük’e teşekkür ederim. Çocuklarımızın geleceği ile ilgili atılacak her adım sadece resmi kurumlarımızın değil halkımızın da içinde olması gereken fedakârlıklar toplamıdır” diyerek Develi olarak topyekün bir gayretin içinde olunması gerektiğini vurguladı.