AĞUSTOS 2017
Başkan Cabbar'dan Yaz Kuran Kursuna Ziyaret
20 Ağustos 2015

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Harman Mahallesinde bulunan Yunus Emre Camiindeki Yaz Kuran Kursunun sezon finaline katılarak öğrenci ve velileriyle bir araya geldi.

59 erkek 55 kız öğrenci olmak üzere 21 Haziran’dan 21 Ağustosa kadar Kuranı Kerim okuma ve dini bilgiler eğitimi veren kursta öğrenciler bu süre zarfındaki kazanmış oldukları bilgilerini misafirlerin huzurunda pratiğe döktüler. İmam Cahit Taşkesen, Müezzin Mehmet Koç, Kuran Kursu Öğreticileri Hayriye Aksoy ve Seher Çakır’dan İslami eğitim alan öğrenciler Kuran tilaveti, Ezan okuma, namazın fıkhı ve kılınışı gibi temel uygulamaları tatbik ederek ailelerine büyük bir gurur yaşattı. Kapanış programda konuşma yapan Başkan Cabbar “Öncelikle yavrularımıza böylesine güzel eğitim verdikleri için kurs eğitmenlerine ve yavrularını buraya göndererek onların İmani ve ahlaki değerleri öğrenmeleri hususunda teşvik eden ailelerine gönül dolusu teşekkürlerimi ve tebriklerimi iletiyorum. Sevgili veliler kıymetli yavrularımız sizlerin de şahit olduğu üzere dünyada ve çevremizde zulmün, küfrün ve günahın maalesef ki iyice yaygınlaştığını görmekteyiz. Bütün bu çirkinliklere karşı alınabilecek biricik önlem şu an sizin içinde bulunduğunu ve eğitimini aldığınız mübarek dinimizdir. İnşallah bu yaz sezonunda gösterdiğiniz bu eğitim performansınızın bir ömür boyunca devam etmesini diliyor bu sayede ümmete hayırlı birer şahsiyet olarak Allah’ın rızasına kavuşmanızı niyaz ediyor her birinizi ve ailelerinizi tekrar tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Kursun açılış günü olan 21 Haziranda da kursu ziyaret eden ve o zaman başarılı öğrencilerimize sürpriz hediyelerin olacağını bildiren Başkan Cabbar, programın sonunda dereceye girmiş öğrencileri ayrı ayrı tebrik edip hediyelerini takdim etti.