EKIM 2017
Şehidin Ailesine Şehadet Belgesi Takdim Edildi
19 Ağustos 2015

20 Temmuz Pazartesi günü Adıyaman’da terör örgütü Pkk ile girdiği çatışmada şehit olan Kulpak Mahallesinden hemşerimiz 22 yaşındaki uzman onbaşı Müsellim Ünal’ın ailesine şehadet belgesi verildi.

Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın’ın elinden şehadet belgesini alan Ünal ailesi hüznü ve gururu bir arada yaşadı. Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üst Komutanı Tuğgeneral Cemal Akyıldız, Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal ve beraberindeki subay heyeti ile birlikte Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük, Develi Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve diğer kurum müdürlerinin de katıldığı teslim töreni Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasına Tümgeneral Yalçının elinden oğlunun şehadet belgesini alan baba Yusuf Ünal “Elbette ki her baba gibi oğlunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Ama her babaya nasip olmayacak bir şey var ki ben şehit babasıyım. Bu yüzden gururluyum. Buraya gelip bizi onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum, hepinizden Allah razı olsun” dedi. Şehadet belgesi takdim edildikten sonra şehidin kabri ziyaret edildi. Böyle bir törene şahitlik yapmaktan büyük bir onur duyduğunu belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Rabbim bu millete ihanet içinde olanların oyunlarına başına geçirsin. 20 Temmuzdan beri şehidimizin ailesiyle bu acıyı ve bu gururu Develi halkı olarak birlikte yaşadık. Bu birlikteliğimiz inşallah hiç bozulmayacak, bozmak isteyenlere de asla fırsat vermeyeceğiz” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.