EKIM 2017
Kuran Kursu Öğrencilerinden Final Programı
17 Ağustos 2015

Develi Müftülüğü ’nün hizmet binasında yaz boyunca dini eğitim ve Kuran ı Kerim eğitimi alan 100’e yakın kız öğrenci, kapanış programlarını Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yaptı.

Minik öğrencilerden Güzide Havva Sırakaya’nın Kuran ı Kerim tilaveti ile başlayan programa Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve İlçe Müftüsü Cafer Kılınç da katıldı. Selamlama konuşması için söz alan Müftü Kılınç, “Dünyayı isteyen ilme sarılsın, ahireti isteyen ilme sarılsın, hem dünyayı hem ahireti isteyen yine ilme sarılsın” hadisi şerifiyle konuşmasına başladı. Bu programda ve bundan sonraki programlarda ana amacın ben merkezli hayattan din merkezli hayata geçmek gayesiyle yapıldığını ve yapılacağını belirten Müftü Kılınç, konuşmasının sonunda 7 yıllık Develi hizmetinin sonuna geldiğini belirterek davetlilerden helallik istedi. Başkan Cabbar ise konuşmasına “Sizin en hayırlınız Kuran’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir” hadisini hatırlatarak başladı. Teknolojik gelişmelerin insandaki samimiyet duygusunu azalttığına vurgu yapan Başkan Cabbar, “Özellikle çevremizdeki bütün bu olumsuzluklar, bütün fitne ve desiseler İslam’dan ve onun öğretilerinden uzak oluşumuzdan kaynaklanmaktadır. Bu anlamda bu bilinçle çocuklarını bu hayırlı kurslara gönderen bütün velilerimize, çocuklarımızın eğitimleri ile ilgilenen hoca hanımlara ve yavrularımıza teşekkür ediyor. Yavrularımızın hep bu istikamet üzere bir hayat yaşamalarını niyaz ediyorum” dedi. Başkan Cabbar konuşmasının sonunda 7 yıldır Develide hizmet veren Müftü Cafer Kılınç’a hizmetlerinden dolayı Develi halkı adına teşekkür edip helallik istedi. Program öğrencilerin sema gösterileri, ilahi dinletileri ve tiyatro gösterilerinin ardından son buldu.