MAYıS 2017
Eğitim Bloklarında Son Durum
6 Ağustos 2015

Erciyes Üniversitesine bağlı Develi Seyrani Kampüsündeki Eğitim bloklarının yapım çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Develili hayırsever iş adamlarımız tarafından dördüncüsü yaptırılan Karaca Eğitim Bloğunun kaba inşaatı bitmiş olup tesisat döşemeleri ve ince işçilikleri devam etmektedir. Karaca Eğitim Bloğunun iki ay içerisinde Erciyes Üniversitesine anahtar teslim edilmesi planlanmaktadır.

İlçemizin hayırsever Aksu Ailesi tarafından yaptırılan beşinci Aksu eğitim Bloğunun yapım çalışmalarında ise son katın betonu atılmış olup zeminden itibaren ise ince işçilik çalışmalarına başlanmıştır. Aksu Eğitim Bloğunun da üç ay içerisinde Erciyes Üniversitesine anahtarının teslim edilmesi planlanmaktadır.

Develili hayırsever hemşerimiz Fahri Mor tarafından yaptırılan 16 derslik Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nin yapım çalışmaları da aynı hızda devam etmektedir. Su basman seviyesine gelinen inşaat yapımında perde betonlar dökülmüş olup, on gün içerisinde zemin katın betonu atılacaktır. Yapımı devam eden Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinin 90 gün içerisinde kaba inşaatının bitmesi planlanmaktadır.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Develimiz için en büyük hedeflerimizden biri olan Seyrani Kampüsüne kavuşma noktasında hayırsever iş adamlarımızın da destekleriyle emin adımlarla ilerlemekteyiz. Dördüncü ve beşinci eğitim bloklarımız çok kısa aralıklarla tamamlanacak olup Seyrani Kampüsümüzün çehresini değiştirecektir. Yine yapım çalışması devam etmekte olan Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nin tamamlanmasıyla da Develimiz farklı bir eğitim alanına ev sahipliği yapacaktır. Bu hususta özverilerinden dolayı hayırsever iş adamlarımıza tüm Develi halkı adına ve şahsım adına tekrar teşekkür ediyorum” diyerek çalışmalarla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.