HAZIRAN 2017
Atık Su Arıtma Tesisi Çalışmalarında Son Durum
6 Ağustos 2015

Develinin zirai gelişimine çok büyük ivme kazandıracak olan Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapım çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. 605 m3’lük arıtma havuzunun ve havalandırma sisteminin yapıldığı tesis alanında ayrıca ön çökertme ve son çökertme havuzlarının da yerleri açılmış durumdadır. Belpress havuzunun ve binasının yerlerinin açılıp temellerinin atıldığı tesisin bitmesiyle birlikte saniyede 105 litrelik atık suyu deşarj ederek tarımsal sulamaya uygun hale getirecektir.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “2016 yılının Temmuz ayında bitirilmesi hedeflenen tesisin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olup, toplamda 13 milyon lira değerinde bir proje olan Atık Su Arıtma Tesisinin faaliyete girmesi Develimizin zirai gelişimine çok önemli bir katma değer sağlayacaktır. Develimizin çehresini değiştirecek projelerden olan bu tesisin Develimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.