EKIM 2017
Kadın ve Gençlik Merkezi Çalışmasında Son Durum
6 Ağustos 2015

Fenese Aşağı Mahallesi Değirmenardı Sokak Develi Terminali arkasında inşaatı devam eden Kadın ve Gençlik Merkezi’nin yapım çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. 2910 m2 inşaat alanına sahip tesisin birinci katında çok amaçlı salon ve düğün salonu ve bu salona hizmet verecek şekilde fuaye, gelin-damat odası, idari ofis, mutfak ve tuvaletler bulunuyor. Zemin katında ise kapalı yüzme havuzu, kadınlar lokali, derslik ve atölyeler, cep sineması, kütüphane, çocuk oyun alanı, kafeterya ile soyunma odası ve duşlar yer alıyor. Tesiste ayrıca engellilerin kullanımını kolaylaştırmak amacıyla engelli asansörü bulunuyor. Etrafında yapılacak çevre düzenlemesiyle de basketbol sahası, tenis kortu, çocuk oyun alanı, fitness alanı, bazalt yürüyüş yolları, kamelyalar ve yeşil alanlar oluşturulacak olan tesisin 2015 yılının sonunda tamamlanması planlanmaktadır.

Kadın ve Gençlik Merkezinde devam etmekte olan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Develimizin Sosyo-kültürel hayatına yön vermesini planladığımız, gençlerimizin ve kadınlarımızın kaliteli zaman geçirme ve kaliteli uğraşlarının olmasına imkan sunacak olan Kadın ve Gençlik Merkezimizin yapım çalışması tüm hızıyla devam etmektedir. Develimiz bu merkezin açılmasıyla birlikte çok önemli bir eksiğini tamamlamış olacaktır” dedi.