AĞUSTOS 2017
Develi Belediyesinden İki Kültür Hizmeti Daha
29 Temmuz 2015

Develi Belediyesi Kültür Yayınları, ”Sular Altında Kalan Anılar: Yenice Köyü” ve “Çukuryurt: 100. Yılında Hazin Bir Göç Hikayesi” adlı eserleri yayınlayarak arşivine iki yeni kitap daha kazandırdı.

Develi Ovasını sulaması için inşa edilen Gümüşören Barajından dolayı sular altında kalacak olan Yenice ve Çukuryurt Mahallelerinin (köylerinin), tarihi, coğrafi, kültürel ve toplumsal değerlerinin tarihe not düşmek adına Develi Belediyesi Kültür Yayınları tarafından baskısı yapılan kitaplar meraklıları için kaynak eser niteliği taşımaktadır. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ”Belediyemiz, Kültür Yayınları kapsamında arşivine çok önemli iki eser daha kazandırmıştır. “Sular Altında Kalan Anılar: Yenice Köyü” kitabının yazarı Kemal Yücel ve “Çukuryurt: 100. Yılında Hazin Bir Göç Hikâyesi” kitabının yazarı İlhami Şekercioğlu Beyefendileri özverili çalışmalarından dolayı tebrik eder kitabın hazırlanışından basımına kadar emeği geçen herkese teşekkür ederim. “ diyerek “Mahallerimiz sular altında kalacak olsa da bu eserler sayesinde her daim anılarını okuyucularına aktarabilecektir” açıklamasında bulundu.