HAZIRAN 2017
Gacer Hasadı Başladı
27 Temmuz 2015

Develi Epçe Mahallesi sakinlerinden gacer üreticisi ve gacer sevdalısı Doğan Özdemir gacer hasadına başladı. Bu sene yağışın bol olmasından dolayı ekinlerinden memnun olan Özdemir “150 dönüm tarla ektim inşallah 20-25 ton arası gacer hasıladı bekliyorum. İnşallah diğer çiftçi kardeşlerimizde gacer ekerler de gacer üretimi ile ilgili alt yapı sorunlarını çözeriz. Sayın Belediye Başkanım Mehmet Cabbar’a da gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Eski popülasyonlardan kaplıca buğday grubuna giren ve yöre halkının Gacer olarak isimlendirdiği bitki Develi yöresi ve çevresinde yetiştiriliyor. Daha çok kıraç ve dağlık alanlarda yetiştirilen Gacerden; ekmek, çorba, börek, pilav, dolma, yaprak dolması gibi her türlü yemek yapılabiliyor. Kaplıca buğdaylar grubunda yer alan Gacer bu grupta yer alan diğer bitkilere de alternatif bir ürün.