TEMMUZ 2017
Develi Kaymakam Ünlü'yü Uğurladı
24 Temmuz 2015

6 yıldır ilçemizde görev yapmakta olan ve tayini İstanbul’un Avcılar İlçesine çıkan Develi Kaymakamı Enver Ünlüyü uğurlamak için Develinin resmi ve sivil toplum kuruluşları akşam yemeğinde bir araya geldi.

Akşam yemeğini muhabbet eşliğinde yiyen davetliler, yemek sonrasında Kaymakam Ünlü ‘ye dair duygu ve düşüncelerini dile getirerek yeni görev yerinde başarılar diledi. Duygusal anların yaşandığı veda yemeğine Talas Kaymakamı Zekeriya Güney ve Yahyalı Kaymakamı Metin Esen de katıldı. Meslektaşlarından çok şey öğrendiklerini ve kendisinin Devleti en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Yahyalı ve Talas Kaymakamlarından sonra Başkan Cabbar da Kaymakam Ünlü ’nün Develiden ayrılışının burukluğunu yaşadığını belirtti. “Belediye Başkanlığı görevinden önce de tanıdığım Kaymakamımız, millet-devlet kaynaşmasına çok önem veren ve beraber çalışılması onur verici bir şahsiyettir. Şahsım adına kendisinden çok şey öğrendiğimi belirtmek isterim. Bu anlamda Develimiz kaymakamını değil bir dostunu uğurlamaktadır” diyerek sözlerini noktalayan Başkan Cabbar konuşmasının ardından Kaymakam Ünlü ‘ye Develiye yaptığı hizmetlerden ve göstermiş olduğu dostluktan ötürü teşekkür plaketi takdim etti. Davetlilerin duygu ve düşüncelerini belirtmesinin ardından söz alan Kaymakam Ünlü ‘nün hüznü ve duygusallığı sesine yansımıştı. “4 yaşındaki en küçük kızım Develi doğumlu, dolayısıyla artık kendimi fahri de değil doğal bir Develili hissediyorum” diyerek sözlerine başlayan Kaymakam Ünlü duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi. “Çok güzel coğrafyalarda görev yapabilirsiniz fakat oranın insanıyla bir doku ve his uyuşmazlığı yaşarsanız görev yeriniz sizin için çekilmez bir yer olabilir. Bu anlamda Develi ile olan sayenizde kurmuş olduğum gönül ve fikir birlikteliği bana çok güzel ve olabildiğince rahat bir hizmet dönemi yaşattı. Öksüt Suyunun açılışına şahit olma bahtiyarlığına erişmiş oldum inşallah en kısa zamanda Doğalgaz çalışmalarının bittikten sonra açılışına, yine en kısa sürede bitmesini ümit ettiğim Seyrani Üniversitesi’nin açılışa da katılmak o coşkuyu tekrar sizlerle birlikte yaşamak isterim. Yeni görev yerim malumunuz İstanbul’un Avcılar İlçesi, orada bir kardeşiniz bir dostunuz olduğunu unutmamanızı, her daim sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımı belirtmek isterim. İyi-kötü, acı-tatlı günlerimiz oldu. Eğer sizleri kıracak bir davranış göstermişsem hepinizden ayrı ayrı helallik almak isterim. Ben den yana can ı gönülden helal olsun.” Programın sonunda davetliler tek tek Kaymakam Ünlüyü tebrik ederek helalleşip, yeni görev yerinde başarılar diledi.