TEMMUZ 2017
Develi Şehidi İçin Yasta
21 Temmuz 2015

Adıyaman'da şehit olan 22 yaşındaki uzman onbaşı Müsellim Ünal'ın cenazesi Adıyaman'da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı cenaze töreninin ardından helikopterle baba ocağı Develi’nin Kulpak Mahallesine getirildi.

Dün haberi alır almaz Kulpak Mahallesine akın eden şehidin yakınları ve mahalle sakinleri tarafından sakinleştirilmeye çalışılan ailesi ve baba Yusuf Ünal,"Allah'ım kimseye verme ya Rabbim böyle bir acıyı “diyerek ağladı. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, şehidin babasını bir an olsun yalnız bırakmayarak acısını dindirmeye çalıştı.

Cenaze gelmeden önce cenazenin kılınacağı Kulpak Mahallesi meydanında çevre düzenlemesi yapıp sonrasında şehidin evinin önüne taziye çadırları kurup ayrıca şehidin defnedileceği mezarlığı da düzenlediler. Sabahın erken saatlerinde şehidin mahallesine giderek ailesini yalnız bırakmayan Başkan Cabbar ve Yahyalı Kaymakamı ve Develi Kaymakam Vekili Metin Esen ayrıca mahallede yapılan çevre düzenlemesini de yerinde kontrol ederek hiçbir sorunun yaşanmaması için gerekli önlemleri aldılar.

Binlerce Develilinin katıldığı cenaze namazında Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi, Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Ahmet Doğan, Kemal Tekden, MHP Milletvekilleri H. Ali Kilci, Süleyman Soylu, CHP Milletvekili Çetin Arık,  Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, çevre ilçe Belediye Başkanları, kurum müdürleri ve ayrıca Kayseri Garnizon Komutanlığına bağlı çok sayıda komutan da şehidin ailesine taziye dileklerini bildirdiler.

İkindi ezanı okunurken helikopterden Kulpak Mahallesine getirilen şehit, baba ocağını son kez ziyaret etti. Baba ocağından tekbirlerle musallaya getirilen şehidi binlerce kişi yine dua ve tekbirlerle karşıladı. Gözyaşları içinde cenaze namazı kılınarak mahalle mezarlığına defnedilen şehidin taziyesi yine baba ocağında kurulan taziye çadırlarında yapıldı. Evin tek oğlu olan Şehit Müsellim Ünal tüm Develilileri hüzne boğdu.

Şehidin ismini aldığı dedesini ve babasını bir an olsun yalnız bırakmayarak teselli etmeye çalışan Başkan Cabbar da göz yaşlarına hakim olamadı. “Bizler şehitliğin ne denli önemli bir mertebe olduğunu bilen bir milletiz. Bu nedenle biz şehit verdik demiyor şehit kazandık diyoruz ve şehidimizle iftihar ediyoruz” açıklamasında bulunan Başkan Cabbar “Develimiz büyük bir acı yaşadı, körpecik fidanımız Müsellim canımızı toprağa verdik. Kederli ailesinin, hemşerilerimin ve tüm milletimizin başı sağ olsun. Bu hain saldırıyı düzenleyen eli kanlı terör örgütü şunu iyi bilsin ki; Develi şehadeti arzu eden gençlerle dolu bir memlekettir, bu sebeple asla bu ülkenin dirliğine ve birliğine bir zarar veremeyeceksiniz. Bizler şehidimizin ailesinin yaralarını sarmak için her daim onların yanındayız. Rabbim acılarını dindirsin ve başka dert ve keder vermesin” diyerek Develinin terör karşısında tem yumruk olduğuna vurgu yaptı. Ayrıca Başkan Cabbar şehidin cenaze namazının kılındığı alana Develi Belediyesi olarak bir park yaptırılacağı ve ismini Şehit Uzman Onbaşı Müsellim Ünal Parkı koyarak şehidin hatırasının yaşatılacağı müjdesini verdi.

Ayrıca Develi Belediyesi, bu yıl 33.’sünü düzenleyeceği Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivalinin bütün hazırlıkları bitmesine rağmen festivali iptal ederek tüm Develilileri şehit Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın ailesinin acısını paylaşmaya davet etti.