EKIM 2017
Cumhuriyet Meydanında Çevre Günü Etkinliği
10 Haziran 2015

Dünya Çevre Günü Haftası kapsamında Develi Cumhuriyet Meydanında İlçe Protokolünün ve öğrencilerinin de katılımıyla, çevre bilinci oluşturmak adına etkinlik gerçekleştirildi.

Develi Belediyesi, Develi Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Cumhuriyet Meydanına stantlar kurularak geri dönüşümle ilgili öğrencilere ve izleyicilere bilgilendirmeler yapıldı. Cuma Gününe kadar meydanda bekletilecek olan stantlarda öğrenciler Develi halkına pil, kağıt, yağ, plastik gibi atık maddelerin doğada ne kadar zor ayrıştığına dair bilgilendirme yapacaklar ve atık maddelerin her birini kendi toplama kutularında biriktirip geri dönüşüme gönderecekler. İlçemiz halkının da duyarlılığını artırmak adına bir kilo atık madde getirenlere bir kitap hediye edilecektir. Ellerinde çevre günü ile ilgili dövizler taşıyan öğrencilerle sohbet eden Başkan Cabbar “Çevremizi temiz tutmak ve güzelleştirmek adına olan bu bilincimizi sadece bu hafta değil her zaman zinde tutmalı ve çevremizdeki insanlara da bu tutumumuzla örnek olma gayreti içerisinde olmalıyız” vurgusunu yaptı.