HAZIRAN 2017
Aksu Mesire Alanının Çevre Düzenleme Çalışmaları Başladı
5 Haziran 2015

Develi’nin önemli doğal güzelliklerinden olan Aksu Mesire Alanı’nın adına yakışır bir görünüme kavuşturulması amacıyla çevre düzenleme çalışmaları başladı.

2011 yılında Orman İşletme Müdürlüğüne tahsisi yapılan, geçtiğimiz günlerde de Kayseri Orman İşletme Müdürü Özdal Yağan ile Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın katıldığı imza töreniyle Develi Belediyesine devrolunan Aksu Mesire Alanı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Develi Belediyesinin ortaklaşa yapılan proje planlaması ile çevre düzenleme çalışmalarında; Sosyal Tesisler, Piknik Alanları, Kamelyalar, Spor Alanları (Futbol, Voleybol, Basketbol, Kort Tenis sahaları), Çocuk Oyun Alanları, Otoparklar ve günü birlik kullanım alanlarını barındıracaktır. Düzenleme çalışmasını yürüten ekip, mevcutta bulunan kamelyalarını sökerek alanın tesviyesini düzeltme çalışması yürüttü. Ayrıca büyüyen otları da ilaçlayarak ve keserek ziyaretçilerin dinlenmesi için çevre düzenlemesi yaptılar.