AĞUSTOS 2017
Aksu Mesire Alanı Develi Belediyesine Devroldu
3 Haziran 2015

Develi’nin önemli doğal güzelliklerinden olan Aksu Mesire Alanı’nın adına yakışır bir görünüme kavuşturulması amacıyla çevre düzenleme çalışmaları başlamıştır.

2011 yılında Orman İşletme Müdürlüğüne tahsisi yapılan Aksu Mesire Alanının, Kayseri Orman İşletme Müdürü Özdal Yağan ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın katıldığı imza töreniyle, Develi Belediyesine tekrar tahsisi yapılmıştır. Yapılan protokolle Develi Belediyesine devri olan Aksu Mesire Alanında çevre düzenleme çalışmaları başlanacaktır.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Develi Belediyesinin ortaklaşa yapılan proje planlaması ile çevre düzenleme çalışmalarında; Sosyal Tesisler, Piknik Alanları, Kamelyalar, Spor Alanları (Futbol, Voleybol, Basketbol, Kort Tenis sahaları), Çocuk Oyun Alanları, Otoparklar ve günü birlik kullanım alanlarının bulunmaktadır. Yapım çalışmaları Haziran ayının ilk haftası itibariyle başlanacaktır.

Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “ Develimizin en büyük mesire alanı olan Aksu Mesire Alanını devralmaktan dolayı memnuniyetimi belirtiyor, İnşallah bu ayın ilk haftasında başlanacak olan çevre düzenleme çalışmasının bitmesiyle Develili Hemşerilerimize nezih ve güzel bir mesire alanı armağan etmek istiyoruz. Develimize hayırlı olsun” dedi.