AĞUSTOS 2017
Ak Parti Kadın Kollarından Berat Kandili Programı
1 Haziran 2015

Develi Ak Parti Kadın Kolları, Berat Kandili münasebetiyle Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde Berat Kandilinin muhtevasıyla ilgili konferans düzenledi.

İlçe halkından özellikle kadınların yoğun katıldığı programa Kayseri Milletvekili Adayları Mehmet Özhaseki ve Havva Talay Çalış da katıldılar. Kuran ı Kerim tilavetiyle başlayan program Ak Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Ümmühani Kaliberin selamlama konuşmasıyla devam etti. Programda Berat Kandiliyle ilgili konuşma yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Ramazan ı Şerif ikliminin mübarek esintisini hissettiğimiz bu mübarek gün ve gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah bu gün ve geceleri Allah’ın rızasını kazanma noktasında azami ölçüde değerlendiririz” dedi. Konuşmasında 7 Haziranda yapılacak olan Milletvekili seçimlerine de değinen Başkan Cabbar “Bizler her işimizi Allah’ın rızasını kazanmak için yaptığımız gibi siyasetimizi de Allah’ın rızası için yaparız. Bu anlamda ümmet coğrafyasının hayallerinin gerçek olması noktasında 7 Haziran seçimleri siyasi tarihimizde milat olarak nitelendirilebilecek önemdedir.” vurgusunu yaptı.

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Kayseri Milletvekili Adayı Havva Talay Çalış, “Bir anne olarak, daha güzel yarınlar için, daha müreffeh bir ülke için sizlerden dua istiyorum” dedi. Çalış’dan sonra sözü Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki aldı., Allah’ın rızası doğrultusunda adımlar atıldığında, Allah’ın kuluna büyük imkanlar ve nimetler sunduğunu belirterek konuşmasına başlayan Özhaseki, “Bizler hamdolsun şunun farkındayız ki; siyaset bizim için amaç değil araçtır. Bizler için amaç Allah’ın rızasını kazanacak ameller yapmak ve cennete gitmektir. Bu sebeple bizler siyaseti sevap kazanma bilinciyle yaparız” diyerek sözlerini noktaladı.

Selamlama konuşmalarından sonra, Berat Gecesinin mahiyeti hakkında konuşma yapması için İlçemizin eski müftüsü ve İlçe halkı tarafından yakinen tanınan ve sevilen Mustafa Başaran söz aldı. Burada Allah rızası için toplanan bu hazirun hakkın dostu, batılın ise düşmanıdır. Sakın kendinizi küçük görmeyin sizler Gazze’nin umudu, Tel Aviv’in ve Wasghinton’un korkususunuz” diyerek sözlerine başlayan Başaran, etkili üslubuyla dinleyicilere Berat Kandilinin mahiyeti ve Allaha nasıl daha fazla yaklaşılacağı ile ilgili bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.

Girişte misafirlere karanfil verildiği programın sonunda ise kandil simidi ikram edildi.