AĞUSTOS 2017
Develide Bilim Şenliği
29 Mayıs 2015

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tübitak arasında “Eğitimde İş Birliği” kapsamında ve Develi Belediyesinin katkılarıyla düzenlen Bilim Şenliği, Develi Çöten Mahallesi Hacı Kemal Kaman ilk-Orta Okulu ve Selçuk Maşlak Ortaokulu tarafından Develi Cumhuriyet Meydanında yapıldı.

Öğrencilerin çeşitli konularda; aylarca, sabırla ve gayretle yaptıkları araştırma sonuçlarının sergilendiği şenliğe, Hacı Kemal Kaman İlk-Ortaokulu Okul Müdürü Hüseyin Atalay ve Matematik Öğretmeni Recep Kırdağ’ın öncülüğünde 34 öğrenci 23 etkinlik sundu. Selçuk Maşlak Ortaokulu da Okul Müdürü Abdullah Kahraman ve proje koordinatörleri Mustafa Arslan Kaplan ve Ümit Höbek’in destekleriyle 15 gösteri deneyi sundu.

Projeyi koordine eden öğretmenler, “İmkanımız ve desteğimiz olduğu müddetçe inşallah bu tarz etkinlikleri her zaman yaparız. Okullarda işlenen dersler kadar öğrencilerin hayatları boyunca kullanacakları sosyal yetenek de önemlidir. Öğrencilerimiz bir çok insanın yapamadığı, farklı beceri ve yetenek isteyen aktiviteleri yaparak sosyal yönden gelişiyorlar. Böylece yabancı kişilerin karşısında çok daha rahat konuşabiliyorlar. Bu bilim şenliğini yaparken destek olan herkese çok teşekkür ederiz” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.