HAZIRAN 2017
0-18 Yaş Aile Eğitimi Programı Sertifika Töreni Yapıldı
22 Mayıs 2015

Develi Kaymakamlığı, Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği “0-18 Yaş Aile Eğitimi Programının” sertifika töreni ilçe protokolünün de katılımıyla Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapıldı.

Eğitim Formatörü Hasan Kılınç’ın programı tanıtan konuşmasıyla başlayan program, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Erkan Gökkaya’nın programın amacını anlatan konuşmasıyla devam etti. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan programın önemine dair bir konuşma yaptı. Son konuşmayı İlçe Kaymakamı Enver Ünlü yaptı. Ünlü konuşmasında; eğitimin çok yönlü bir faaliyet olduğunu ve bu sebeple çocuklarımızın eğiticisi olan anne-babalarımızın da eğitim faaliyetlerinin içinde bulunması gerektiğine vurgu yaptı

16 okulda 13 rehber öğretmeni tarafından 14 hafta boyunca 251 veliye uygulanan “0-18 Yaş Aile Eğitimi Programı” sertifika töreni, son olarak eğitime katılan velilere ve rehber öğretmenlere ilçe protokolünün katılım belgesi ve sertifikalarını takdim etmesiyle sona erdi. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Develimizdeki eğitimin kalitesini artırmak için uygulanan programın velilerimizin ve dolayısıyla yavrularımızın eğitim bilincinin artmasında önemli bir katkı sağladığına inanıyorum. Bu vesileyle eğitim veren ve eğitim alan bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.