EKIM 2017
Develi Belediyesi Kitap ve Oyuncak Kumbarası Projesini Hayata Geçirdi
22 Mayıs 2015

Develi Belediyesi Kayseri’de yeni bir projeye imza attı. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yeni bir çalışma başlatarak ilçenin farklı bölgelerine Kitap ve Oyuncak Kumbarası koydu.

Tamamı İlçede üretilen Kitap ve Oyuncak Kumbarası, İhtiyaç fazlası kitap ve oyuncakların ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılması amacıyla hayata geçirilen Kitap ve Oyuncak Kumbarasının açılış konuşmasını yapan Develi BelediyeBaşkanı Mehmet CABBAR “Seçim öncesi vermiş olduğumuz sözlerimizi bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu bu gün bir daha yaşıyoruz. Kitap ve Oyuncak kumbaramızı Cumhuriyet Meydanı'na ve Belediye Hizmet Binası önüne yerleştirdik. Belediyemiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatmış olduğumuz kitap ve oyuncak kumbarası uygulaması, Develili hemşehrilerimizden okumaya ilgi duyan ve okumak isteyip de kitap bulamayan kardeşlerimize de bir destek maiyetinde bu uygulamayı hayata geçirdik. Projemiz her türlü eğitim kitabı, broşür, dergi ile roman, hikaye, şiir, edebiyat eserleri ile eğitim ve öğretim amaçlı tüm kitapları kapsıyor. Diğer yandan da bu uygulama içerisinde çocuklarımız içinde oyuncak toplama kampanyasını birlikte başlattık. Oyuncak alma imkanı bulamayan çocuklarımıza da destek vermiş olacağız. Evlerimizde bulunan çocuklarımıza almış olduğumuz ama çocukların yaşının ilerlemesinden dolayı kullanılmayan oyuncakların buraya bırakılmak suretiyle ihtiyaç sahibi çocuklarımıza bu oyuncakların ulaşması noktasında katkıda bulunmuş olacağız. Bu uygulamada amacımız kitapların atıl durumdan çıkartılması ve çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasını hedefliyoruz. Diğer yandan çocuklarımızın da oyuncak mahrumiyetinden kurtarılmasını sağlayarak, evlerde oyuncakların da değerlendirilerek verimli hale getirilmesini sağlayacağız. Bu projeyi önemsiyorum. Herkes evindeki okumadığı kitabı ve kullanmadığı oyuncakları getirerek katkı vermesini diliyorum. Hemşehrilerimiz tarafından beğenileceğini düşündüğümüz bu çalışmamızın yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. Tüm hemşehrilerimizi bu güzel yardımlaşmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.