NISAN 2017
Develide 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliği
19 Mayıs 2015

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Develi Cumhuriyet Meydanında yapıldı.

İlçe Protokolünün de katılımlarıyla gerçekleşen kutlamalar, Gençlik Spor İlçe Müdürü Metehan Halıcı’nın Atatürk büstüne çelenk koyması, akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Halk oyunları, kırkayak gösterisi, mendil kapmaca, halat çekme, savunma sporları gösterisi gibi birçok oyunun sergilendiği programda özellikle Develi Lisesi mezunları ile Dev Ali Anadolu Lisesi (Develi Lisesi) Öğretmenleri arasındaki halat çekme müsabakası izleyicilere keyif dolu anlar yaşattı. Müsabakanın galibi ise mezunlar oldu. Voleybol, masa tenisi ve atletizm dallarında ortaokul ve lise derecesinde turnuvalarda dereceye giren öğrencilere Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Develi Garnizon Komutanı Vekili Yasin Demiralp ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar madalya ve kupa verdiler. Program öğrencilerin müzik dinletisiyle sona erdi.