HAZIRAN 2017
Sakin Şehir (Cittaslow) Konferansı Yapıldı
15 Mayıs 2015

Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Develi Belediyesi, Erciyes Üniversitesi ve Oyka Grubunun ortaklaşa düzenlediği “Odaklı Yerel Kalkınma ve (Cıttaslow) Sakin Şehir Konferansı, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans salonunda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, ev sahipliği yapan Erciyes Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun’un selamlama konuşmasıyla devam etti. Coşkun’un konuşmasının ardından söz alan Develi Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah İslamoğlu Develide turizm odaklı yerel kalkınma projelerinin bütünü olan DETOK projelerinde ikinci aşamaya gelindiğini ve Develinin somut ve somut olmayan kültürel mirasıyla “Sakin Şehir” olma yolunda ilerlediğini bildirdi. Başkan Yardımcısı İslamoğlu ayrıca sakin şehir (slowcity) tanımını Develi yöresel ağzı olarak “usul şehir” demesi katılımcıları ayrıca memnun etti. Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın takdim konuşmasının ardından program, IMC Üniversitesi, Öğr. Üyesi Cittaslow Türkiye Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İrfan Arıkan’ın moderatörlüğünde Seferihisar Belediye Başkanı ve Cittaslow Türkiye Başkanı Tunç Soyer, Boğaziçi Üniversitesi Öğr. Gör. Cittaslow Türkiye Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlker Ünsever ve Erciyes Üniversitesi Öğr. Gör. Oyka Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Birol Akgül’ün konuşmalarıyla devam etti. Seferihisar Belediye Başkanı Soyer “Cittaslow Felsefesi, Kriterleri ve Seferihisar Örneği” tebliğini sundu. Sonrasında Prof. Dr. İlker Ünsever bir hukukçu olarak “Cittaslow Uygulamasının Hukuki Boyutu” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Son olarak Oyka Grubu Genel Koordinatörü Doç Dr. Birol Akgül ise “Odaklı Yerel Kalkınma Modeli ve Cittaslow Uygulamalarının Ortak Özellikleri” başlıklı tebliğini slaytlar eşliğinde sundu. İki period halinde sunumlarını yapan konuşmacılar, programın ikinci kısmında katılımcıların sorularını yanıtlayarak sonlandırdı. Türkiye’de 9 ilçenin cittaslow statüsünde olduğunu beyan eden konuşmacılar Develi’nin de DETOK projelerinin hayata geçirilmesiyle birlikte bu kriterleri sağlayacağı müjdesini verdiler. Program sonunda Başkan Yardımcısı Abdullah İslamoğlu konuşmacılara plaket ve Develinin yerel lezzetlerinden ikram etti. Program aile fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.