TEMMUZ 2017
Kayseri Şekerden Develi'ye Yatırım
12 Mayıs 2015

Kayseri Şeker’in Lisanslı depoculuk faaliyetleri kapsamında 2015 yılı içerisinde Develi’de tesis kurma çalışması yapmak üzere karar alındı. Yatırımın, Develi ekonomisine olumlu etkisi ile birlikte, çiftçinin refah seviyesinin yükselmesine katkı sunacağı belirtildi.

Yatırım kararından dolayı Develi heyeti Kayseri Şeker’i ziyaret etti. Ziyarette Ak Parti Kayseri Milletvekili adayları Prof. Dr. Ahmet Doğan ve Halil Ergen, Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah İslamoğlu, Belediye Meclis üyeleri yer aldı. Heyeti Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Genel Müdür Levent Benli ve diğer yetkililer karşıladı.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “ Dört yıl önce devraldığınız enkazdan gece gündüz yaptığınız çalışmalarla kurtularak, Kayseri Şekeri Ülkenin ve Bölgenin parlayan bir yıldız haline getirmenizden dolayı tebrik ediyorum. Daha önceki ziyaretlerimde de Develiye yatırım yapılması halinde her türlü yardımda bulunacağımızı belirtmiştim. Lisanslı depoculuk çalışmaları kapsamında İlçemize kazandıracağınız tesisten Develi yanı sıra Yahyalı, Yeşilhisar, Tomarza çiftçilerimizin de yararlanacaktır. Yatırımda üzerimize düşen her türlü göreve hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili adayı Halil Ergen “Son yıllarda Kayseri Şeker’in gösterdiği üstün başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Develi İlçesinde yapılacak olan Lisanslı Depoculuk projesinin İlçelerde ve mahallelerimizde yaşayan çiftçilerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi hedeflenmektedir. Kayseri Şeker’den daha da büyük projelere imza atmalarını bekliyoruz” dedi.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay “Dört senedir başarılı çalışmalar artık meyvesini vermeye başladı. Kayseri Şeker yatırım yapar konuma geldi. Bu hepimiz açısından kıvanç verici bir durum. Bu yatırımlardan elbette Develi ya da sadece birkaç tane ilçelerimiz değil bölgemizdeki bütün ilçeler zaman içerisinde hisselerini alacaklar” dedi.