13°C Develi'de Nihat Hatipoğlu Rüzgarı Esti, Develi Belediyesi
KASıM 2018
Develi'de Nihat Hatipoğlu Rüzgarı Esti
2 Kasım 2018

Develi Belediyesi tarafından organize edilen “Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile En-Nezir (S.A.V) söyleşi” programı gerçekleşti. Mustafa Aksu Kültür Merkezinde gerçekleşen programda İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu izlemeye gelenler adeta salonu doldurup taşırdı.

Akşamki söyleşi öncesinde Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdunda üniversiteli öğrencilerle bir araya gelen Hatipoğlu İslam’ın kadına verdiği değerler ve yetkiler üzerine bir söyleşi gerçekleştirdikten sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Yatsı namazı sonrasında salonu dolduran Develililere hitap eden Hatipoğlu Peygamber Efendimizin (S.A.V)’ın hayatından çarpıcı kesitler anlattı. Olanca kalabalığa rağmen salondakiler tarafından pür dikkat dinlenen Hatipoğlu “Çağımızın ve bütün çağların sıkıntılarından kurtulabilmemiz için alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin sünneti seniyyesini takip etmek zorundayız” mesajını vurguladı. Konuşmasının sonunda dinleyicilerin sorularını da cevaplandıran Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu böylesi bir organizasyonu tertip eden Başkan Cabbar’a teşekkürlerini iletti.

Programın sonunda Nihat Hatipoğlu’na Türk Bayrağı ve kilim hediye eden Başkan Cabbar “Bu gece hocamızı Develi’de ağırlamaktan büyük bahtiyarlık duyduk. Sevgili Peygamberimizin uyarıcı vasfını merkeze alarak kendine has anlatımıyla derin bilgisinden istifade ettiğimiz kıymetli hocamızı yine misafir etmek isteriz. Teşrif ettiği için kendisine ve davetimize icabet eden siz kıymetli hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi. Hatipoğlu ile hatıra fotoğrafı çektiren Develililer Başkan Cabbar’a da böylesi güzel bir program düzenlediği için teşekkürlerini iletti.