AĞUSTOS 2017
Cumhuriyet Meydanında Bayramlaşma
5 Ekim 2014

Develi Cumhuriyet Meydanında düzenlenen bayramlaşma programı, 05 Ekim 2014 Pazar, Bayramın ikinci günü Cumhuriyet Meydanında yapıldı.
Develi halkı ve protokolünün kahvaltı ile başladığı programda katılanlar kürsüden Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirip tebrikte bulundular. Meydanda halkla bayramlaşan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Bizler Develimizde huzur içerisinde bir bayram geçiriyoruz fakat ülkemizin dışındaki İslam coğrafyası zulüm altında inlemektedir. Bu sebeple Allaha ne kadar şükretsek azdır. Ayrıca biz burada Bayram havasını soluyabilmekteyiz büyükşehirlerde yaşayan kardeşlerimizle konuştuğumuz zaman onların böyle bir nimetten yoksun olduklarını öğreniyoruz. Bunun içinde kendimizi şanslı görüyorum” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Daha sonrasında söz alan İlçe Kaymakamı Enver Ünlü ise “Bu bayramın zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Sizlerin de ağız tadıyla bayram geçirmenizi diliyorum” diyerek selamlama konuşmasında bulundu. Diğer protokol üyeleri de sırasıyla söz alıp Kurban Bayramı ile ilgili düşüncelerini ve tebriklerini dile getirdiler. Programın ikinci kısmında ise protokol üyeleri İlçe Emniyet Müdürlüğünü, Develi Devlet Hastanesini, İlçe Jandarma Komutanlığını ve Şehit Mezarlıklarını ziyaret edip hastaları, askerleri ve şehitleri unutmadıklarını gösterdiler.