10°C Develi Belediyesin'den "Temiz Eller Sağlıklı Nesiller" Projesi, Develi Belediyesi
ARALıK 2018
Develi Belediyesin'den "Temiz Eller Sağlıklı Nesiller" Projesi
11 Ekim 2018

Develi Belediyesi tarafından Develi merkezinde ve kırsal mahallelerindeki ilkokul ve anasınıfında eğitim öğretim gören 5 bine yakın öğrenciye temizlik alışkanlığı kazandırmaya katkı sağlamak amacıyla “Temiz Eller Sağlıklı Nesiller” projesi kapsamında hediyeler verildi.

Hediye paketi dağıtımını Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak yaptı. Projenin açılışında ziyaret edilen okulda öğrencilere seslenen Develi Kaymakamı Murat Duru, “Derslerinizin iyi olması için temizlik en önemli şartlardandır. İşte bunun için Belediye Başkanımız sizleri düşünerek elimizi yıkama alışkanlığını en iyi şekilde geliştirmemiz için böyle güzel bir proje ortaya koymuş ve sizlere sabun dağıtıyor, sabunun içerisinde de sizlere uygun oyuncaklar var. Elinizi yıkadıkça o sabun eriyor ve oyuncağı alıyorsunuz ama oyuncağı sökmeye çalışmayın sabun zaten bitecek o oyuncak çıkacak size. O yüzden Belediye Başkanımıza Mehmet amcanıza teşekkür ediyoruz ellerinizi sürekli yıkayın diyoruz” diye konuştu.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise, “Biz size bugün hediye getirdik. Şimdi sizlere oyuncaklı sabun dağıtacağız içinde yine sürpriz hediyeler de var ama bu sabunun bir özeliği de var. Bu sabunun içerisinde oyuncaklar da var sabun bittiği zaman siz o oyuncağa sahip olacaksınız. Her zaman evde kullanacaksınız bu bizim size hediyemiz ama bunu siz kullanacaksınız. Bu oyuncağa sahip olana kadarsa elinizi yıkamaya devam edeceksiniz, anlaştık mı?” dedi.

Konuşmaların ardından içinde Develi tanıtım broşürü, el yıkama broşürü, kalem, silgi, kalem açacak ve içerisinde oyuncak bulunan doğal sabun bulunan hediye paketleri öğrencilere dağıtıldı.