NISAN 2017
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı
23 Nisan 2015

Bu yıl 95.si kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İlçemizde de coşkuyla kutlandı.

Milli Eğitim Müdürü’nün Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başlayan program daha sonra Develi Kapalı Spor Salonunda Cesarettin Kocatürk İlkokulu öğrencilerinin gösterileriyle devam etti. İlçe protokolünün de katıldığı kutlama töreninde, çocukların gösterilerini izlemek isteyen İlçe halkından da yoğun katılımı vardı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Gösteriler arasında miniklerin halay ve dans gösterileri beğeniyle izlendi. Balon patlatma, yumurta taşıma ve sandalye kapmaca oyunu da oynayan öğrenciler izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. 23 Nisan Çocuk Bayramı ile ilgili şiirler okuyan minikler ayrıca melodika dinletisi ile hünerlerini de sergilediler.

Program sonunda yarışmadaki birincilere hediyeler takdim eden İlçe Protokolü sonrasında miniklerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gösteri hazırladıkları için okul öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etti ve “Türkiye’mizin ve Develimizin gelecekteki sahipleri olan çocuklarımızın günleri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarının gözlerindeki yaşların dinmesine vesile olmasını diliyorum” diyerek bugüne dair duygu ve düşüncelerini dile getirdi