AĞUSTOS 2017
Turizm Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor
21 Nisan 2015

Develide turizm haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Protokolü, 2015 yılı Üniversite sınavlarında Türkiye’de 1459 genel lise içerisinde LYS Mat-2 puan türünde Türkiye 5.si ve genel liseler arasında 56 öğrencisinden 38’ini Üniversiteye yerleştirip %68’lik oranla Kayseri birincisi olan tarihi Dev Ali Anadolu Lisesi’nde yemek ikramında bulundular. Hem öğrencileri tebrik edip hem de turizm haftası kapsamında Develi’nin yöresel lezzeti gacer pilavı ikramında bulunan İlçe protokolü, daha sonra öğretmenlerle bir araya gelip tebriklerini ilettiler. Başkan Cabbar “Ben de bu liseden mezun olan birisi olarak, okulumuzun göstermiş olduğu bu başarıdan göğsüm kabardı. İnşallah bu başarılarınız artarak devam eder” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Daha sonra gacer pilavı öğle namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı Çarşı Camii önünde halka da ikram edildi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında daha sonra Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde lise öğrencilerine Erciyes Master Planı hakkında bilgilendirme semineri yapıldı. Erciyes Turizm A.Ş. yetkilisi Ali Cambazoğlu tarafından Erciyes’te yapılan dünya ölçekli Master Planını slaytlar eşliğinde öğrencilere anlattı. Daha sonra programda Erciyes’i tanıtan videolar izletildi.