EYLÜL 2018
Gacer Hasadına Başlandı
11 Temmuz 2018

Develi Epçe Mahallesi sakinlerinden gacer üreticisi ve gacer sevdalısı Doğan Özdemir gacer hasadına başladı. Gacerin faydalarından bahsederek bütün sofralarda olması gerektiğini belirten Özdemir “150 dönüm tarla ektim inşallah 30 ton civarında gacer hasılatı bekliyorum. İnşallah diğer çiftçi kardeşlerimizde gacer ekerek 150-200 ton civarında gacer üretimine ulaşabilirsek gacer fabrikasyon usulüyle vatandaşlarımıza çok daha kolay ulaştırabiliriz” dedi. Gacer üreticisi Doğan Özdemir ayrıca gacerin bilinip yaygınlaşması için gayret gösteren Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a teşekkürlerini de iletti.

Eski popülasyonlardan kaplıca buğday grubuna giren ve yöre halkının gacer olarak isimlendirdiği bitki Develi yöresi ve çevresinde yetiştiriliyor. Daha çok kıraç ve dağlık alanlarda yetiştirilen gacerden; ekmek, çorba, börek, pilav, dolma, yaprak dolması gibi her türlü yemek yapılabiliyor. Kaplıca buğdaylar grubunda yer alan gacer bu grupta yer alan diğer bitkilere de alternatif bir ürün.