MAYıS 2017
Develi'de Bir Toplu Temel Atma Daha
18 Nisan 2015
1922 kez okundu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Develi Belediyesi iş birliğince gerçekleştirilecek olan Kadın ve Gençlik Merkezi, Aksu Mesire Alanı Çalışması ve Pazar Yeri’nin temel atma töreni Develi Terminali arkası Kadın ve Gençlik Merkezi alanında coşkuyla yapıldı.

Törene Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik; Kayseri Milletvekili Adayları Mehmet Özhaseki, Havva Talay Çalış, Halil Ergen ve civar ilçelerden çok sayıda davetli katıldı. Develi Halkının da yoğun katıldığı programda ev sahibi olarak ilk konuşmayı Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar yaptı. Başkan Cabbar temelleri atılan bu projeler Yeni Türkiye Yeni Develi sloganının içerisinde dolduracak nitelikte atılan adımlardır dedi. “Bir ay öncesi temelini attığımız arıtma tesisimiz ve Soysallı-Çayırözü içme suyu hattı yapım işlerinin çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir” diyen Başkan Cabbar, yapılacak Kadın ve Gençlik Merkezi, Aksu Mesire Alanı ve Pazar Yeri ile ilgili teknik bilgiler vererek çalışmaların hayati önemine vurgu yaptı. Başkan Cabbar “Kadın ve Gençlik Merkezi 2910 m2 inşaat alanına sahip tesisin 1. Katında çok amaçlı salon ve düğün salonu ve bu salona hizmet verecek şekilde fuaye, gelin-damat odası, idari ofis, mutfak ve tuvaletler bulunuyor. Zemin katında ise kapalı yüzme havuzu, kadınlar lokali, derslik ve atölyeler, cep sineması, kütüphane, çocuk oyun alanı, kafeterya ile soyunma odası ve duşlar yer alıyor. Tesiste ayrıca engellilerin kullanımını kolaylaştırmak amacıyla engelli asansörü bulunuyor. Etrafında yapılacak çevre düzenlemesiyle de basketbol sahası, tenis kortu, çocuk oyun alanı, fitness alanı, bazalt yürüyüş yolları, kamelyalar ve yeşil alanlar oluşturulacaktır. 2015 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır.” müjdesini verdi. Konuşması sık sık tezahüratlarla kesilen Başkan Cabbar, konuşmasının sonunda Milletvekili adaylarına başarılar diledi ve “Develi halkı olarak bizler her daim sizlerin destekçisi ve duacısıyız” mesajını verdi.

Başkan Cabbar’dan sonra söz alan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Develi’ye vaat edilen çalışmalar bir bir hayata geçmektedir dedi “Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerin yatırım çalışmalarının gideri 500 milyon liradır. Biz bunun yarısını Kayseri Merkezi için diğer yarısını ise ilçelerimiz için ayırmış durumdayız. Nüfusa oranlarsak bu yatırımlar ilçelerimiz için büyük bir kazanımdır ve Develimize 2015 yılında 41 milyon liralık yatırım yapılacaktır” diyen Başkan Çelik bu yatırımların bundan sonraki süreçte de artarak devam edeceği müjdesini verdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki ise konuşmasında Kayseri’de ve Develideki daha önce yapmış olduğu çalışmalardan bahsetti. “21 yıllık Belediye Başkanlığı hayatımda yüzümü kızartacak, başımı eğdirecek hiçbir iş yapmadım. Bu hususta Allaha ne kadar hamd etsem azdır. Kayseri’ye bundan sonraki hizmetlerim ise inşallah sizlerin destekleri ile Ankara’dan devam edecektir” dedi

Törende son sözü Kayseri Milletvekili İsmail Tamer aldı. Temeli atılan bu çalışmaların en kısa zamanda açılışını da yaparız duasıyla söze başlayan Tamer, “Develiye yapılacak olan hizmetler bunlarla sınırlı değildir. Adana Gezbeli Yolu, Başköy Yolu, Tomarza ve Yahyalı Yolları’nın en kısa süre içerisinde genişletme çalışmaları yapılacaktır. Ayrıca Develi-Erciyes arasındaki yol yapım çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir ve bu yılsonunda bitirilmesi hedeflenmektedir” dedi. Tamer konuşmasına şöyle devam etti: “Kadın ve Çocuk Hastanesinin yanına yapılacak olan 70 yataklı Devlet Hastanesi’nin iptaliyle ilgili spekülatif sözler dolaşmakta. Buradan belirtmek isterim ki böyle bir haber tamamen asılsızdır ve muhalefetin uydurmasıdır. Bu konunun takipçisi olarak, yatırım aşamasında olan hastanede Kayseri ve başka illere gitmeye gerek kalmayacak tıbbi operasyonlar bile yapılabilecektir. Develi’ye şimdiden hayırlı olsun”  Milletvekil Tamer son olarak Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'ı gayret ve çalışmalarından dolayı tebrik ederek Başkan Cabbar'ın Develi için önemli bir kazanım olduğunu; bunun da en büyük göstergesinin bir önceki dönemden 17 milyon liralık borç devraldığını ve bunu bir yıl içerisinde 9 milyon liraya düşürdüğünü söyleyerek bu temposunu devam ettirdiği taktirde bir yıl içerisinde borcunu bitireceğine inancının tam olduğunu belirtti.

Törenin sonunda sahnede hazır halde bulunan butonlara basarak temel atmayı gerçekleştiren protokol üyeleri, merasimin ardından kesilen kurbanın başında dua etti.

Tören yerinden ayrılan Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Milletvekili Adayı Hemşerimiz Halil Ergen ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan, Belediye Meclis Üyeleri ve Ak Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Develi Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Sabah’ın açmış olduğu Giyim Mağazasının açılış törenine katılarak “hayırlı olsun” dileklerinde bulundular.