ARALıK 2017
Başkan CABBAR, Vali DÜZGÜN ve Oran Genel Sekreteri GAVGACI'yı Makamlarında Ziyaret Etti
9 Nisan 2015

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, OYKA Koordinatörleri Prof. Dr. Osman Özsoy, Yrd. Doç. Dr. Birol Akgül, Prof. Dr. Tuncay Çelik, Öğrt. Gör. Aldulkadir Dağlı ve Uzman Mustafa Mayda ile birlikte Vali Orhan Düzgün ve ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Gavgacı’yı makamlarında ziyaret ettiler.

İl ziyaret Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında kabulü ile başladı. Ziyarette Develi Turizm Odaklı Kalkınma Planı (DETOK) hakkında Vali Düzgün’e bilgi veren heyet, DETOK teknik planlamaya geçişle ilgili yeni bastırılan kitabın takdimini Başkan Cabbar yaptı. Vali Düzgün, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kayseri turizm değerleri açısından oldukça zengin bir il olduğunu, Develi’ninde İldeki önemli turizm değerlerine sahip ilçe olduğunu söyleyerek, DETOK ile ilgili yapılan çalışmaları takdir ettiğini belirtti. Başkan Cabbar, Vali Orhan Düzgün’ü DETOK teknik planlamaya geçişle ilgili Develi’de yapılacak olan tanıtım toplantısına davet etti. Vali Düzgün, toplantıya mutlaka katılacağını belirterek, Develi ziyaretini bir hafta içerisinde yapacağını belirtti. OYKA Koordinatörlerinden Doç. Dr. Birol Akgül’de DETOK Teknik planlamaya geçiş kitabı ve süreçle ilgili Vali Düzgün’e bilgi verdi.

Başkan Cabbar ve beraberindeki heyet daha sonra Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Fatih Gavgacı’yı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette ORAN tarafından desteklenen Develi Turizm Odaklı Kalkınma Planı (DETOK) teknik plana geçişle ilgili Genel Sekreter Gavgacı’ya bilgi verildi. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklenen DETOK hakkında memnuniyet verici çalışmaların yapıldığını, Ajansın proje desteklerinde sürdürülebilinirliğin önemli olduğunu ve bunu DETOK’ta görmekten memnun olduğunu belirtti. Başkan Cabbar, Genel Sekreter Gavgacı’ya DETOK Teknik planlamaya geçiş kitabı takdim etti.