EKIM 2017
Ayvazhacı Mahallesi Heyelan Bölgesinde Anma Programı Yapıldı
5 Nisan 2015

Develi Ayvazhacı Mahallesinde 1980 yılında toprak kayması nedeniyle 40 vatandaşımızın ölümü ile sonuçlanan heyelanın 35 nci yılında Dualarla Anıldı.

Develi Ayvazhacı Mahallesinde, 27 Mart 1980 tarihinde meydana gelen 40 kişinin hayatını kaybettiği heyelan bölgesinde anma programı yapıldı. Programa Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Belediye Başkan Vekili Şaban Çetin, İl Müftü yardımcısı Lütfi Çetinkaya, Develi Müftüsü Cafer Kılınç, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan, Belediye Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları, Ayvazhacı Mahallesi halkı ve gurbetçiler katıldı.

Program Kuranı Kerim okunmasıyla başladı. Kuranı kerim okunmasından sonra misafirlere Nohut yemeği, Pilav, ayran ve aşure ikram edildi. Mahallede yaşayanların katkılarıyla yapılan anma programı Müftü Cafer Kılınç’ın heyelanda hayatını kaybedenler adına okunan hatimlerin duasını yaptıktan sonra sona erdi.

Kaymakam Enver Ünlü programla ilgili, "Heyelan altında hayatını kaybedenleri hayırla yâd ediyoruz” dedi.
Belediye Başkan Vekili Şaban Çetin “Belediye Başkanımız Mehmet Cabbar şehir dışında olması nedeniyle Vekil olarak programa İlçe Başkanımızla beraber katıldık. 1980 yılında toprak kayması nedeniyle hayatlarını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Programı düzenleyen Mahallemize ayrıca teşekkür ediyor, programda yer almaktan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.