HAZIRAN 2017
Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu Nevruz Kutlamaları
24 Mart 2015

Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu ve Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan nevruz programına, Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu, Develi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayıp okul Müdürü Ziya Kılıç’ın açılış konuşmasıyla devam etti.
Programda öğrenciler tarafından nevruzla ilgili şiirlerin okunması, öğrencilerin halk oyunları gösterisi, öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalar, protokol tarafından canlandırılan demir dövme ve nevruz ateşi üzerinden atlama ile devam eden program, yarışmalarda başarı sağlayan öğrencilere ödüllerin takdim edilmesiyle son buldu.

Develi Belediye Başkanı Sayın Mehmet Cabbar; “Kültürümüzün bize mirası olan nevruz Türklerin Ergenekon'dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Develi Belediyesi olarak 25-26 Mart tarihlerinde Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Develi Kaymakamlığımızla İlçemizde Türk Cumhuriyetlerden katılacak olan sanatçılarla Nevruz Programı yapacağız. 25 Martta Sindelhöyük Mahallesinde ve 26 Martta Cumhuriyet meydanında program yapılacaktır. Kardeşlik ve Dostluk bayramı olarak kutlayacağımız Nevruza tüm Develilileri davet ediyoruz” dedi.